Direktlänk till inlägg 21 mars 2014

Nu är operationen klar!

Av Therese - 21 mars 2014 14:35

Igår opererades Hamilton. Det gick bra!

Vi kom dit tidigt på morgonen och träffade hans ortoped. Hon klämde och kände igenom honom, den här gången utan munkorg och inte ens en litet missnöje från herrn (märks att han är van att bli klämd och känd på nu!). Annat var det första gången de klämde på honom, då morrade han (!). Men han såg ut som "snälla, sluta nu, det här är inte trevligt!", så jag tror inte det var nåt illa menat men vi har kört munkorg för personalens arbetsmiljö.

Höger armbåge hade läkt så bra som hon kunde förvänta sig, precis som vår rehab-tjej sagt. Så det vara bara att köra hårt med vänster! Vi lämnade honom där och åkte in till Västerås och kikade runt lite, vi hade ärligt talat ganska trist... Men tiden gick ganska fort till de ringde och sa att allt gått bra och att vi kunde hämta honom senare på em.

Visa av erfarenhet åkte vi dit tidigare för att få till direkt-regleringen med försäkringbolaget, det är INTE kul att sitta och vänta på den regleringen om hunden är redo att åka hem... Men döm om vår förvåning när den också var klar!!

Vi hade lite trevlig tid med div andra hundägare och personal i väntrummet. Det känns väldigt familjärt på Strömsholm. Jag höll ju på att glömma att berätta om när vi kom dit! Då går Hamilton in, viftandes på svansen och piper av lycka när han ser någon sköterska. Men vi var tidiga så vi fick vänta och ingen sköterska kom till honom.... Då dyker det in en katt-ägare med katt i koppel. Katten går rakt fram till Hamilton och buffar sitt huvud mot hans nos. Han är inte särskilt katt-van, så han blev väldigt förvånad! Den katten var en riktig tuffing, hälsade godmodigt på Hamilton och ville bara gosa! Modigt av matte att släppa fram också, kanske ser han inte så skräckinjagande ut som vissa säger ;-)

Väl hemma hade vi ett litet fyllo som raglade omkring och fick aldrig riktigt ordning på bakbenen. Han kissade till slut på kvällen och fick sedan sova vidare. Ingen mat, det var han för ostadig för. Han har en ring runt halsen nu istället för tratt. Inte för att han har problem med tratten, det är snarare våra ben och inredning som tar mest stryk... Natten var helt ok, han pep lite för ringen som nog var konstig att ha. Men imorse var han rent ut sagt skit-pigg! Dock tar vi det lugnt och överanstränger verkligen inte. Bara pink på tomten och sova instängd i sin "bur" i vardagsrummet.

Höger armbåge var mindre skadat än vänster så det känns väldigt hoppfullt nu! Dessutom har både han och vi lite mer vana att han ska vara stilla och gå i koppel. Om en och en halv vecka är det rehab igen, det ser jag fram emot eftersom det går så bra nu!

Lägger ut div bilder;




Aktivering vi köpt, den var klurig för han får knappt upp plastbitarna. Amber var lite smidigare med sina små tassar, men det är bra huvud-bry för Hamilton (OBS! När han är bättre, den här bilden är tagen när han var helt ok i höger).



Så här fint ligger han när vi klipper klorna. Det är skillnad mot förra hunden, Leia... Vi var ett helt gäng som höll i och bråkade med henne. Man drog sig för att klippa klorna, Hamilton är en ren fröjd!!!



Hamilton ligger och spanar lite på gräsmattan, han är så fin (och söt!!! för att vara kille)



Hamilton med sin gröna boll som man kan lägga godis i. Då lägger sig Amber bredvid och glor... Hon försöker såklart ta den också, den lilla morr-hoppan.



Rehab! Bästa Lotta masserar honom och han har såklart hajen med sig. Hon har en haj där som piper och flyter, skitkul och lite läskig tycker Hamilton, men den får alltid vara med!



Här ligger Hamilton med badringen runt halsen i sin "bur". Han är halvnöjd om vi säger så....

Nästa inlägg hoppas jag blir en video med när han går vatten-trask, håll tummarna att jag får till det!

Kram, Therese

 
 
Livet på landet med höns och hundar

Livet på landet med höns och hundar

29 mars 2014 22:26

Skönt när det går frammåt ! Jag är totalt nerkärad i Amber , en sådan söt tjej måste jag ha i framtiden <3 En Hamilton har jag ju redan ;)Den där gröna bollen liknar en sådan boll vi blivit tipsade om att köpa till Nitro för att den ska hålla bra. Kram Anna

http://www.annaslantligaliv.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese - 17 juli 2014 08:20


I måndags var vi för sista gången hos veterinären med Hamilton. Hans armbågar har inte läkt som de skulle & han verkade ha fått ytterligare skador i dem samt att ena höften verkade skum. Ortopeden på Strömsholm & jag diskuterade de olika alternativ v...

Av Therese - 30 april 2014 09:13

Som ni kanske märkte fick jag aldrig in filmen i bloggen, inte några inlägg heller efter sista... Usch, det känns som jag försummar er! Men nu blir det en uppdatering!!! Tiden efter operationen gick bra, vi tog stygnen i samband med första reha...

Av Therese - 12 mars 2014 16:24

Här jobbar vi vidare med Hamiltons rehab. Han går sina promenader och har vattentrask en gång i vecka ca. Vi har börjat väldigt med korta promenader, typ max 5 minuter ca 6 gånger om dagen. Sedan sakta ökat på vecka för vecka. Jag har gått runt huset...

Av Therese - 16 februari 2014 10:48

Nu är Hamilton opererad, det gick bra! Han hade dock lite dubbelslag på hjärtat under operationen så de fick ha extra koll på honom under uppvaket samt att det ju satt ett fragment i leden - som veterinären misstänkte. Detta kallas FCP, är en ärftlig...

Av Therese - 30 januari 2014 13:21

Som jag nog berättade i inlägget med hans kastrering så har Hamilton pålagringar på bägge armbågarna. Troligtvis FCP som hans brorsa blivit opererad för. Vi fick remiss till Strömsholm och var där i förra veckan. En ortoped gick noga igenom hela hund...

Skapa flashcards