Alla inlägg den 30 januari 2014

Av Therese - 30 januari 2014 13:21

Som jag nog berättade i inlägget med hans kastrering så har Hamilton pålagringar på bägge armbågarna. Troligtvis FCP som hans brorsa blivit opererad för. Vi fick remiss till Strömsholm och var där i förra veckan. En ortoped gick noga igenom hela hunden, den här gången utan så mycket protester från hans sida, Hamiltons alltså. Ortopeden hade en hel del att anmärka på...

Bägge armbågarna ömmar, bägge haserna (bakbenen) ömmar. Vi fick direkt röntga bakbenen och som tur var visade det inget alarmerande. Men fakta kvarstår, han hade ont och det får vi kolla upp närmare när armbågarna är klara!

Den 11 februari är det dags för operation, jag ska lämna honom 7.40 på morgonen och 2 timmar efter operation kommer han få gå hem. En dag i Västerås med andra ord! Sen börjar en tuff tid för oss alla, framför allt för Hamilton; rehab och korta koppelpromenader. Första tiden kommer han nog bara få gå ut och göra det han ska på tomten och sen in igen för att ligga still. Önska oss lycka till! Vi kommer även att få börja med sjukgymnastik, gå på ett gåband i vatten samt massage och stretch. Han ska lära sig vinka också så han får upp rörligheten i armbågen igen.

När det gått ca 4 veckor ska vi in igen till Strömsholm och bedöma höger armbåge, hur operationen gått och om han är på rätt väg. Är vi det har vi en operations-tid samma dag för vänster armbåge. Sen är det rehab 8-12 veckor till... Tidigast juli kan han bli friskskriven, men det förutsätter att allt går bra och inget tillstöter.

Jag tycker att det här är jättetungt!

Vi hade en jobbig vår och sommar med Leia som var dålig, många veterinärbesök och undersökningar och operationer för att sedan sluta i att vi måste avliva henne. Sen bestämmer vi oss för denna underbara lilla kille; Hamilton och vi är så glada när vi får hem honom. Men han har inte haft en lätt start i livet med mage som krånglar, hud som kliar och nu haltande och ont. Det känns fördjävligt rent ut sagt! Hade kunnat ta det bättre att man får en sjuk hund när den är äldre, men så här ung? Nej, särskilt roligt är det inte. Allra, allra värst är det för Hamilton som fått ha och kommer att ha en "tråkigt" liv med mycket vila. Han är ändå en brukshund som behöver och ska få jobba! Vi hade anmält oss till tävlingslydnads-kurs nu i februari, men den kan vi inte genomföra. Får hoppas att operationen går bra och att han blir så frisk att vi kan ta upp det till hösten.

Vi kommer köra mycket hjärn-gympa med honom under våren så har ni tips på vad vi ska göra så berätta gärna, alla tips mottages tacksamt!

Kram, Therese

Ovido - Quiz & Flashcards