Alla inlägg den 11 augusti 2013

Av Therese - 11 augusti 2013 15:46

Jösses vad jag varit dålig på att blogga den sista tiden! Ber verkligen om ursäkt!!!

Vi försöker hitta på något varje dag med hundarna. Nån ny utmaning att bekanta sig med. Vill att Hamilton blir en trygg kille som klarar de flesta situationer... Amber har vi miljötränat väldigt dåligt märker jag idag, hon är ju så liten so jag resonerade då... Får sota för det idag ?

Vi har lagt lite spår, Hamilton använder sin näsa väldigt bra. Han har fått leta efter oss i skogen, speciellt när han går och funderar över annat... Då gömmer vi oss direkt och sen håller han fantastisk koll. Inte många meter från oss! Vi tränar sitt, ligg, tass och skall varje dag. Skall var lite klurigt att lära, för han skällde inte alls! Aldrig... Vi försökte trigga honom med godis, leksak osv. Hunden skulle inte skälla! Men så stekte vi köttfärs en dag; då kunde han prestera ett litet gny och sen fortsatte vi bara att berömma och nu skäller han ?

Vi är i olika miljöer också, mycket folk och ljud. Han har fått gå på en presenning, inga problem, busat i en papp-påse, ingen rädsla. Och det visade sig att han är trygg idag när vi kom till en agilitybana; tunneln var inga problem att springa igenom. Han sprang till och med igenom den som var böjd så han inte såg oss i andra änden!

Vi har anmält oss till valpkurs också! Tog näst sista platsen ?. Inte för att jag känner mig osäker på sånt vi ska lära honom, gick valpkurs med Amber i höstas, utan mer för de sociala biten med folk och andra hundar. Vi bor på landet och det är inte var dag vi träffar hundar eller människor, så det behöver tränas!

Han är väldigt duktig på att göra det han ska ute också, där har vi varit väldigt påpassliga på honom och gått ut på gräsmattan direkt han sovit, ätit eller busat. Han sover bra på nätterna, ca 20-06. I början var han inte så förtjust i att åka bil, han ylade! Vilken skönsång vi hade... Men efter att ha åkt i princip varje dag, olika sträckor så är han idag helt tyst och ligger ner.

Amber & han älskar varandra, än så länge orkar hon brotta ner honom, men snart får hon det tufft. Han växer så det knakar, på höjden känns det som 5-8 cm... Jämför med Amber, för de var jämnhöga när han kom. Viktmässigt drar han iväg nåt kilo i veckan.

Lägger ut div bilder från våra senaste dagar;



Spanar in grannens katt, han är så cool (katten alltså!) som vågar sitta kvar och då blir det ju inte lika intressant...



Släpar ofta med sig matställningen ut i vardagsrummet...



När det är varmt får han blöt handduk på sig. Valpar är så värmekänsliga, minns Amber förra sommaren; hon skrek när det var för varmt...



Viktkoll hos veterinären samt träning att vara där i väntrummet!



Köpt spabad som vi fick hjälp att ställa på plats, vägde hur mycket som helst!
Nu väntar bara elinstallation, vatten och uppvärmning sen ska här badas ?



Tur vi har hjälpsamma grannar med bra maskiner ?



Ligger & myser lite i trädgården! ?



Vi har haft besök av en bouceron, Båra, som Hamilton blev jätteförtjust i! Han bjöd in till lek hela tiden & hon leker så snällt, trots att hon bor med en rottis ?



Mys!



På plats i paviljongen, gissa hur mysigt det kommer bli mörka höstkvällar!



Ute på skogspromenad!



Finaste Hamilton ???



Kom och ta min pinne!

Ursäkta oskärpan, svårt med objekt som rör sig ?



Skall!

Han visar tänderna i alla fall, filmer lyckas jag inte lägga in här ?



Hamilton är huvudet högre än Amber...



Han ska prompt sova på hyllan under vardagsrumsbordet, lär ju gå sönder snart...



Dammsugaren är totalt ofarlig!



Så här trött & nöjd ser han ut efter att fått både fysisk & mental motion varje dag ??

Hoppas ni gillar vår blogg, trots det lite långa uppehållet...

Kram, Therese

Ovido - Quiz & Flashcards